27-01-2015 

Ново на НОВА

АНАЛИЗА: Кој и да е во Атина, не не спасува од сопствениот проблем

Ќе има ли промени на дипломатскиот курс на Атина под раководство на Ципрас и левичарската Сириза? НОВА побара мислење од повеќе домашни и странски експерти кои се занимаваат со оваа прашање. Сумарно никој не верува дека Сириза ќе донесе значаен пресврт во односите на Атина кон Скопје 

Случај Трајковски: Немало пожар ниту терористички акт врз Кингерот

Пред несреќата во која загинa македонскиот претседател Борис Трајковски, немало експлозија или пожар и нема траги кои укажуваат на пренасочување или терористички акт. Ова се ставовите на Комисијата за истрага наведени во извештајот, кој денеска е предаден на обвинителите и Министерството за транспорт и врски на Босна и Херцеговина